Få vores nyheder på mail

Besøg fra det kinesiske energiministerium

Nyhed   •   Apr 19, 2018 14:13 CEST

En delegation ledet af den kinesiske Deputy Director General for vedvarende energi, Liang Zhipeng, har siden i mandags været på besøg hos den danske offshore industri. Delegationen tæller repræsentanter fra ministeriet, det kinesiske State Grid og andre vigtige aktører indenfor offshore vind i Kina. 

Delegationen har de seneste dage besøgt DTU-Risø, Lindø Offshore Renewables Center, Energinet, Esbjerg Havn, Østerild Testcenter samt TetraSpar-projektet på Ålborg Universitet. Besøget følger umiddelbart efter, at en dansk delegation ledet af vicedirektør Stig Uffe Pedersen fra Energistyrelsen i sidste uge besøgte Kina. Programmet afsluttes i dag med et seminar om vedvarende energi i Danmark og Kina hos Energistyrelsen, hvor deltagerne diskuterer offshore vind og anvendelse af biomasse til varme/el produktion.

Besøget er et resultat af regeringssamarbejdet mellem Danmark og Kina på offshore-området. Det sino-danske offshore samarbejde har som målsætning at dele danske erfaringer fra 30 års offshorevindaktiviteter med Kina. Projektet har tre spor:

1) De reguleringsmæssige rammer

2) Test og certificering

3) Kommercielle muligheder i samarbejdet

Ambitionen er at undersøge muligheden for at etablere et eller flere pilotanlæg i Kina, der gør brug af danske erfaringer.

Den tætte kontakt viser den store interesse og høje prioritering af offshore området fra kinesisk side. Det vil potentielt åbne et stort kinesisk marked for danske virksomheder, som er globalt førende indenfor offshore teknologi.

Fakta

  • Kina er verdens største og hurtigst voksende vindmarked. Ved udgangen af 2016 var den installerede kapacitet 149 GW, hvoraf kun 1.5 GW var offshore.
  • Kina’s samlede potentiale for vind er estimeret til knapt 4 900 GW, hvoraf 217 GW er offshore.

Kontakt

Specialkonsulent Erik Kjær, erk@ens.dk, 3392 6795