Gå til indhold
Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Nyhed -

Center for Tele flytter til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Regeringen præsenterede torsdag morgen ”Danmarks digitaliseringsstrategi - sammen om den digitale udvikling”. I strategien fremgår det, at Energistyrelsens Center for Tele skal flyttes til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.   

Som led i regeringens Digitaliseringsstrategi overføres teleområdet fra Energistyrelsen til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Det sker for at styrke grundlaget for udviklingen af den danske telekommunikation.

Vi skaber mange meningsfulde synergier ved at give teleområdet en central placering i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Det er naturligvis trist at sige farvel til dygtige og værdsatte kolleger efter flere års samarbejde, men jeg er sikker på, at det bliver en stærk fusion,” siger Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen.

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har unik viden om geografiske grunddata og digital infrastruktur, som gør integrationen af teleområdet optimal.

Teleområdet er med god dækning, adgang til bredbånd og udvikling af mobil teknologi helt afgørende for danskernes digitale hverdag. Ved at kombinere teleområdet med stedbestemt information, grunddata og bevægelsesdata i SDFE skabes et stærkere fundament for udveksling af data mellem sektorer og teknologier.

Flytning gennemføres 7. juni

Medarbejderne i Center for Tele har første arbejdsdag i SDFE tirsdag den 7. juni. Frem til fredag den 3. juni vil Center for Tele fortsat være tilgængelig via mail og telefon i regi af Energistyrelsen.

Når teleområdet flytter til sin nye placering, omdøbes Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering samtidig til Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur for bedre at favne den nye opgaveportefølje.

Læs pressemeddelelsen hos Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering her

Emner

Kategorier

Kontakt

Ture Falbe-Hansen

Ture Falbe-Hansen

Pressekontakt Pressechef Energistyrelsen +45 25 13 78 46
Laura Andersen

Laura Andersen

Pressekontakt Presserådgiver +45 33 95 09 06

Velkommen til Energistyrelsen!

Energistyrelsen arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand og telekommunikation samt håndtering af affald.

Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark