Få vores nyheder på mail

Den årsbaserede nettoafregningsordning: Ansøgningsfrist den 31. august 2021

Nyhed   •   Dec 08, 2020 14:44 CET

Billede: Colourbox

Den 1. februar 2021 vil der blive indsat en frist for, hvornår Energistyrelsen senest skal mod-tage en anmodning om at komme på den årsbaserede nettoafregningsordning fra anlægsejere, som opfylder betingelserne hertil. Fristen er d. 31. august 2021.


Ansøgningsfristen kommer ikke til at ændre vilkårene for de anlægsejere, der allerede er på den årsbaserede nettoafregningsordning.

Den nye ansøgningsfrist har alene relevans for anlægsejere, der opfylder kriterierne og endnu ikke er på ordningen, og som derved skal søge rettidigt inden fristen den 31. august 2021, for at blive omfattet af ordningen.

Ansøgningsfristen vil således kun få konsekvenser for de anlægsejere, hvis anmodning modtages efter fristen. Disse anlægsejere kan ikke omfattes af den årsbaseret nettoafregningsordning, uanset om betingelserne for ordningen ellers er opfyldt.

Derved gives anlægsejere, der opfylder kriterierne, 6 måneder fra bekendtgørelsens ikrafttrædelse til at ansøge om at blive omfattet af ordningen.

Læs mere om årsbaseret nettoafregning og ansøgningsprocessen

Baggrund

Adgangen til årsbaseret nettoafregning blev lukket i 2012. Der blev i stedet indsat en 20-årig overgangsordning for anlægsejere, der havde investeret i et produktionsanlæg med forventning om at blive omfattet af nettoafregningsordningen.

Reglerne blev ændret således, at man enten skal have nettilsluttet sit anlæg inden den 20. november 2012, eller have købt sit anlæg senest den 19. november 2012, og at netvirksomheden senest den 20. december 2012 har modtaget anmeldelse af anlægget med henblik på registrering i Stamdataregisteret, og at anlægget er nettilsluttet inden den 31. december 2013. Reglerne for ordningen om årsbaseret nettoafregning fremgår af §§ 20 og 21 i bekendtgørelse nr. 999 af 29. juni 2016.

Det er derved kun anlæg, som er 8 år gamle eller ældre, og hvor ejeren endnu ikke har indgivet en anmodning, der kan komme på ordningen. Da ordningen kun er relevant for relativt gamle anlæg, indsættes der nu en ansøgningsfrist for den årsbaserede nettoafregningsordning. 

Kontakt

Alle potentielle ansøgere kan søge vejledning hos Energistyrelsen.

For vejledning om ændringen og ansøgningsprocessen, kontakt Center for Energiadministration på e-mail: nettoafregning@ens.dk