Få vores nyheder på mail

Energistyrelsen godkender Plentis anmodning om roamingtillæg

Nyhed   •   Sep 01, 2017 10:15 CEST

Energistyrelsen har godkendt Plentis anmodning om at kunne anvende et roamingtillæg overfor selskabets kunder for derved at give Plenti mulighed for at få dækket et eventuelt tab, når selskabets kunder roamer i EU. Det sker på baggrund af, at selskabet har dokumenteret en negativ fortjeneste på mobiltjenester og en negativ detailroamingfortjeneste.

Siden den 15. juni 2017 har teleselskaber som udgangspunkt ikke længere lovligt kunnet opkræve betaling for roaming i EU, og forbrugerne skal fremover som udgangspunkt betale den samme pris for at bruge mobiltelefonen i de øvrige EU-lande, som de gør derhjemme.

Et teleselskab kan dog under særlige og ekstraordinære omstændigheder søge Energistyrelsen om tilladelse til at opkræve et tillæg for at få dækket et eventuelt tab på de roamingtjenester, som selskabets kunder bruger i andre EU-lande.

Energistyrelsen har den 31. august 2017 truffet afgørelse og godkendt Plentis anmodning om på baggrund af selskabets særlige og ekstraordinære omstændigheder at kunne anvende et roamingtillæg overfor selskabets kunder for derved at give Plenti mulighed for at få dækket et eventuelt tab, når selskabets kunder roamer i EU. Godkendelsen gælder for perioden fra afgørelsestidspunktet til den 30. juni 2018.

Se afgørelsen her

Kontakt

Kontorchef Jakob Juul, (+45) 3392 6846, jhj@ens.dk