Gå til indhold
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Nyhed -

Energistyrelsen gør det lettere at få tilladelse til 5G-forsøg

For at gøre det lettere at lave forsøg med 5G har Energistyrelsen nu ændret praksis om forsøgstilladelser til frekvenser. Som noget nyt kan Energistyrelsen nu udstede en forsøgstilladelse, der koster 600 kr. om året, hvis frekvenserne ikke skal anvendes til udbud af offentlige elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester.

5G forventes at blive en afgørende teknologi for industriel digitalisering, Internet of Things, selvkørende biler, kunstig intelligens mv. Teknologien vil få afgørende betydning for samfundet og den grønne omstilling. I Danmark er mobiloperatørerne allerede i gang med at teste 5G, og udrulningen forventes at tage fart fra næste år.

For at gøre det lettere at lave forsøg med 5G har Energistyrelsen nu ændret praksis om forsøgstilladelser til frekvenser. For fremtiden er det muligt at opnå en forsøgstilladelse til 600 kr. om året, hvis frekvenserne ikke skal anvendes til udbud af offentlige elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester. 

Tilladelserne skal sikre, at nye tjenester og teknologier kan afprøves teknisk og dermed understøtte vækst og innovation. Forsøgstilladelser udstedes på baggrund af en ansøgning, der indeholder en beskrivelse af formålet med forsøget og oplysninger om de tekniske forhold, som for en almindelig tilladelse.

Du kan læse mere om kriterierne for at få udstedt en forsøgstilladelse her.

Kontakt

Teamleder Pernille Springborg, mail: psp@ens.dk, mobil: 33927505

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Ture Falbe-Hansen

Ture Falbe-Hansen

Pressekontakt Pressechef Energistyrelsen +45 25 13 78 46
Laura Andersen

Laura Andersen

Pressekontakt Presserådgiver +45 33 95 09 06

Relateret materiale

Velkommen til Energistyrelsen!

Energistyrelsen arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand og telekommunikation samt håndtering af affald.

Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark