Få vores nyheder på mail

Energistyrelsen lancerer SparEnergi.dk

Nyhed   •   Nov 15, 2013 00:00 CET

Med SparEnergi.dk får energiforbrugere, såsom boligejere og virksomheder, en ny indgang til energieffektive løsninger og den nyeste viden om energibesparelser.

Energistyrelsen har lanceret SparEnergi.dk, som skal vise energiforbrugerne vej til gode, økonomiske energiløsninger og tilbyde råd og vejledning om at få mere ud af energien. Det gælder både, når boligejeren står over for at udskifte oliefyret, og når virksomheden skal lægge handlingsplan for energibesparelser.

Med energiforliget i 2012 har regeringen og forligspartierne lagt sporene for de kommende års omstilling til vedvarende energi og et grønnere energisystem.

”For at vi kan nå de ambitiøse mål med omstilling til vedvarende energi, er energispareindsatsen helt central. Det er derfor en afgørende forudsætning, at vi bruger energien langt mere effektivt i fremtiden”, siger klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard.

En sikker vej mod dette mål er at spare mest muligt på energien – både i vores boliger i virksomhederne og på transportområdet. Viden om energieffektive produkter og løsninger og helt jordnære råd og vejledninger er en forudsætning for, at forbrugere og virksomheder vælger de rigtige løsninger. Derfor er det godt, at vi nu samler viden, råd og værktøjer på SparEnergi.dk, som gerne skal blive den hjemmeside danskerne går til, når de vil spare både energi og penge”, fortsætter Martin Lidegaard.

Som en del af SparEnergi.dk, offentliggør Energistyrelsen den nye varmepumpeliste, hvor boligejerne nemt kan finde frem til de mest energieffektive varmepumper på markedet. Alle produkterne på listen er testet af et uafhængigt testlaboratorium, så boligejeren har sikkerhed for produkternes effektivitet og ydelse.

I de kommende måneder vil SparEnergi.dk blive tilføjet endnu flere værktøjer – blandt andet en større eksempelsamling, som skal inspirere boligejerne til at vælge energirigtige løsninger, når de bygger om i boligen.

SparEnergi.dk, Varmepumpelisten

Michael Reuss Bachelor

Tlf.: 33 95 58 12

mire@ENS.DK