Gå til indhold
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Nyhed -

Energistyrelsen mærker en øget interesse for nye havvindmølleprojekter via åben dør-ordningen

Energistyrelsen har modtaget ansøgninger til 14 nye havvindmølleprojekter over kort tid. Ansøgningerne har dog vist sig at være mangelfulde, så Energistyrelsen har efterspurgt yderligere oplysninger fra projektansøgerne.

Energistyrelsen mærker stor interesse for etablering af nye kystnære havvindmølleparker. Energistyrelsen har over kort tid modtaget 14 nye ansøgninger om forundersøgelsestilladelse til nye projekter.

Energistyrelsen har screenet de nye ansøgninger og screeningen har vist, at de er mangelfulde. Som følge heraf har Energistyrelsen bedt om yderligere oplysninger fra projektansøgerne, før sagsbehandlingen kan påbegyndes. Ansøgningerne behandles efter reglerne på det tidspunkt, hvor ansøgningerne er fyldestgørende.

Kontakt

Energistyrelsen v/ Johnni Sørensen (jso@ens.dk) tlf. 3392 4948; Malte Stampe Lysgaard tlf. 3395 5049 eller Søren Keller (ske@ens.dk) tlf. 3392 7825

Pressekontakt Laura Andersen tlf. 3395 09 06 (Lrsn@ens.dk)

Emner

Kategorier

Kontakt

Ture Falbe-Hansen

Ture Falbe-Hansen

Pressekontakt Pressechef Energistyrelsen +45 25 13 78 46
Laura Andersen

Laura Andersen

Pressekontakt Presserådgiver +45 33 95 09 06

Velkommen til Energistyrelsen!

Energistyrelsen arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand og telekommunikation samt håndtering af affald.

Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark