Gå til indhold
I/S Nissum Bredning Vind får elproduktionstilladelse til 4 havvindmøller

Nyhed -

I/S Nissum Bredning Vind får elproduktionstilladelse til 4 havvindmøller

Energistyrelsen har meddelt I/S Nissum Bredning Vind elproduktionstilladelse til 4 havvindmøller, som opstilles i Nissum Bredning. I/S Nissum Bredning Vind vandt i februar 2016 Energistyrelsens udbud i den særlige forsøgsordning for ny havvindteknologi med et forsøgsprojekt på 28 MW.

Energistyrelsen har den 20. december 2017 meddelt I/S Nissum Bredning Vind tilladelse til at producerer el fra havvindmølleparken i Nissum Bredning (den såkaldte elproduktionstilladelse), som gives forinden vindkraftanlæg sættes i drift. De 4 havvindmøller i Nissum Bredning, forventes at være helt klar i januar 2018 og skal herefter leverer strøm til elnettet.

Det 28 MW store forsøgsprojekt i Nissum Bredning – ”Testbed for nye teknologier og integreret design" – blev i februar 2016 kåret som vinder af Energistyrelsens udbud i den særlige forsøgsordning for ny havvindteknologi. Denne type testanlæg er det første i Danmark, og anlægget kan bidrage til at reducere omkostningerne på etablering og drift af fremtidige havvindmøller. Projektet indeholder vigtige forsøgselementer for fremtidens havvindteknologi og bidrager derfor også til at fastholde Danmarks førerposition inden for udvikling og test af havvindteknologi.

Læs mere om projektet og elproduktionstilladelsen.

Læs Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets pressemeddelelse af 10. februar 2016: "Nye forsøgsmøller skal fastholde Danmarks førerposition"


Fakta

  • Energistyrelsen har d. 20. december 2017 meddelt elproduktionstilladelse og elbevilling til I/S Nissum Bredning Vind. Elproduktionstilladelsen er meddelt efter § 29 i Lov om fremme af vedvarende energi (VE-loven) og elbevillingen er meddelt efter § 10 i lov om elforsyning.
  • Forsøgsordningen blev i november 2012 aftalt i et delforlig under Energiaftalen om de kystnære havvindmøller.
  • Projektet vil få en fast afregning på 70 øre/kWh i en periode svarende til ca. 50.000 fuldlasttimer.

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Ture Falbe-Hansen

Ture Falbe-Hansen

Pressekontakt Pressechef Energistyrelsen +45 25 13 78 46
Morten Christensen

Morten Christensen

Pressekontakt Teamleder for Presse & Kommunikation Energistyrelsen +45 33 92 68 58

Relaterede nyheder