Få vores nyheder på mail

Invitation: Nyt EU-støtteprogram til digital infrastruktur

Nyhed   •   Sep 25, 2019 14:00 CEST

Billede: Colourbox

Europa-Kommissionen og Energistyrelsen indbyder onsdag d. 2. oktober 2019 til informationsmøde om støtteprogrammet CEF2 – digital. Der er afsat 3 mia. euro til støtteprogrammet i perioden 2021-2027.

CEF (Connecting Europe Facility) er et EU-støtteprogram inden for transport, energi og tele. Formålet med programmet er at støtte etableringen af infrastruktur. CEF2 - digital er den del, som vedrører digital infrastruktur.

Kommissionen er nu i gang med at fastlægge de nærmere rammer for CEF2 – digital, herunder hvilke typer af projekter, som skal prioriteres. Kommissionen har indikeret, at der f.eks. vil kunne gives støtte til udrulningen af backboneinfrastruktur til lokalområder med dårlig bredbåndsdækning og til at understøtte udviklingen af såkaldte ”5G Communities”.

På informationsmødet vil Kommissionen orientere om CEF2 – digital, hvorefter der vil være debat om, hvad vi fra dansk side ønsker prioriteret i støtteprogrammet. Der vil herunder være en paneldebat med deltagelse fra telebranchen og fra kommunale/regionale interesser. Mødet vil foregå på engelsk.

Hvor

Energistyrelsen - Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V.

Hvornår

Onsdag d. 2. oktober 2019, kl. 10.30 – 14.00.

Tilmelding

Seneste dato for tilmelding til arrangementet er mandag d. 30. september kl. 12. Tilmelding sendes til Fuldmægtig Søren Wichmann Agerholm på snwa@ens.dk.

Se det fulde program for informationsmødet

Kontakt

Chefkonsulent Henrik Kjær, hkj@ens.dk. 33 92 79 13