Få vores nyheder på mail

Invitation til seminar om energiforbrug og energieffektivitet

Nyhed   •   Maj 22, 2018 11:32 CEST

Energistyrelsen afholder et seminar i ODYSSEE-MURE-databaserne 28. maj og inviterer interesserede til at komme og få en introduktion til databaserne.

Der er stort fokus på energieffektivitet og udviklingen i energiforbrug i Danmark og EU. Derfor afholder Energistyrelsen et træningsseminar i ODYSSEE-MURE-databaserne. Seminaret finder sted den 28. maj 2018 kl. 13-16 hos Energistyrelsen, Amaliegade 44.

Seminaret henvender sig primært til forskere og studerende, organisationer og beslutningstagere, der arbejder med analyser af udviklingen i energiforbrug og energieffektivitet.

Formålet med seminaret er at give en bedre indsigt i indikatorerne, der er udviklet i projektet og dermed udbrede anvendelse af de forskellige data og værktøjer, som er udviklet gennem projektet.

På seminaret vil der være en generel introduktion til databaserne, og de informationer og funktioner, der findes i databaserne. Derudover vil der være regneeksempler samt eksempler på, hvordan disse data og informationer anvendes.

Tilmelding skal ske til jru@ens.dk, senest den 24. maj 2018.

Arrangementet er gratis. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Se programmet for seminaret.

Baggrund

Energistyrelsen har gennem en årrække deltaget i EU-projektet ”ODYSSEE-MURE”. Kernen i projektet er at indsamle og udvikle systemer til at måle og overvåge udviklingen i energiforbrug og energieffektivisering samt at evaluere forskellige landes virkemidler til at fremme energieffektivisering i forskellige sektorer af samfundet.

Læs mere om ODYSSEE-MURE projektet og få adgang til den offentlige del af databaserne.

Overordnet består ODYSSEE-MURE projektet af to databaser:

  • ODYSSEE: indeholder detaljeret data om udviklingen i energiforbrug og energieffektivitet og de relaterede CO2-emissioner fordelt på forskellige sektorer.
  • MURE: indeholder en oversigt og detaljeret beskrivelse af EU-landenes virkemidler til at fremme energieffektivisering.