Få vores nyheder på mail

Kinesisk interesse for den danske energimodel: Energistyrelsen fortæller om omstilling på konference i Kina

Nyhed   •   Nov 04, 2015 15:22 CET

Energistyrelsens direktør Morten Bæk kommer i prominent selskab, når han deltager i en stor energikonference i Kina d. 5.-7. november. Her deler han keynote-talertitlen med blandt andre IRENAs direktør og tysklands statssekretær for økonomi og energi. Formålet med besøget er at højne det dansk-kinesiske samarbejde.

Kinesiske NEA (National Energy Administration) og velrenommerede IRENA (International Renewable Energy Agency) er værter på konferencen ’International Forum on Energy Transition’ i Suzhou City, Kina. Eventen er en international platform for højtstående embedsmænd, eksperter og centrale virksomhedsledere på energiområdet.

På konferencen skal deltagerne dele erfaringer, analysere nye trends indenfor energiteknologi, energipolitik og modeller, og – helt centralt – diskutere udfordringer og muligheder i sigte for realiseringen af Kinas energi revolution, som blev præsenteret af republikkens præsident Xi Jinping tilbage i 2014.

Tungt firkløver af keynotes

Energistyrelsens direktør Morten Bæk har fået en central placering som én ud af fire keynote-talere, lige efter Nur Bekri, administrator for NEA, Adnan Z. Amin, direktør i IRENA og Rainer Baake, statssekretær i det tyske økonomi- og energiministerium.
I sin tale vil Morten Bæk formidle danske erfaringer med en omkostningseffektiv omstilling af energiforsyningen. Herefter følger en række internationale talere, heriblandt Michael Anderson, direktøren i Children’s Investment Fund Foundation (CIFF), som bl.a. finansierer det omfattende samarbejde med CNREC og Energistyrelsen, ’Boosting Renewable Energy as Part of China’s Energy Revolution’. Til sidst finder en paneldebat sted, hvor Morten Bæk sammen med en række ministre og landerepræsentanter bl.a. vil diskutere strategiske ideer, reguleringsvalg og reformer på nationalt niveau.

Slutbrugeren i fokus

På dag nummer tre er direktøren for det kinesiske forskningscenter for vedvarende energi, CNREC, moderator for det ene af seks debatfora om slutforbrugernes rolle i omstillingen. Her deltager Morten Bæk sammen med Wang Xiaokang, formanden for China Energy Conservation and Environmental Protection Group (CECEP), Wang Chuanfu, formanden for BYD Group, Rainer Agster, direktøren for det tyske Adelphi, Zhang Yue, formanden for Broad Group og Peter Bakker, administrerende direktør for World Business Council for Sustainable Development.

Kontorchef i Energistyrelsens Center for Rådgivning og Forhandling, Anton Beck, er endvidere inviteret til at holde et keynote-oplæg på den internationale workshop om ’China Coal Cap Strategy’ i forbindelse med Kinas 13. femårsplan. Denne workshop finder sted i Beijing i dagene forud for ’International Forum on Energy Transition’ og her vil talen også omhandle de gode danske erfaringer med at omstille den nationale energisektor.