Få vores nyheder på mail

Nu er energirenovering kommet på film

Nyhed   •   Nov 08, 2012 00:00 CET

Hvordan udføres en komplet energirenovering af et enfamiliehus? Det har Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger netop udgivet en stribe korte film om

En række nye film fra Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger giver på få minutter svar på, hvordan enfamiliehuse gøres mere energirigtige. De nye film er udviklet både som information direkte til husejerne og som et værktøj til håndværkere og installatører, der arbejder med energioptimering af både klimaskærm og installationer.  

Vagn Holk, Centerleder i Videncentret, forklarer:  

”Filmene er energiløsninger serveret på en ny og lettilgængelig måde. De kan bruges af håndværkere og installatører til at opnå fagligt input og inspiration til, hvordan energirenovering gribes an. Desuden kan de bruge filmene til at fortælle husejerne, hvordan deres bolig kan energirenoveres korrekt, hvad de får ud af det, og hvorfor det kræver dygtige fagfolk med forstand på energirenovering.”  

Ti film med flere på vej
Indtil videre er der produceret ti film, som alle tager udgangspunkt i en murermestervilla opført i 1920’erne. Filmene kan dog også benyttes i forhold til boliger fra andre perioder, hvor der er behov for at øge komforten og reducere energiforbruget.  

Selvom der er udsigt til bedre komfort, en sundere bolig og betydelige energibesparelser, så skal der mere til, før boligejerne og håndværkerne sammen gennemfører de fagligt bedste og mest rentable løsninger. Målet med filmene er at nedbryde nogle af de mange barrierer, der står i vejen for at gennemføre de mest energieffektive løsninger i boligen – særligt når boligejerne alligevel vedligeholder eller moderniserer deres bolig.  

Mette Odgaard Mylin, kontorchef i Energistyrelsen, uddyber:  

”Kortfilmene gør energiløsninger til boliger let tilgængelige, så flere fagfolk kan vejlede om energibesparende tiltag. Samtidig tror vi på, at filmene skaber en øget forståelse for mulighederne og værdien af energiforbedringer hos boligejerne. Vi håber, at kortfilmene vil udbrede kendskabet til og brugen af energiløsninger, så de danske boliger bliver sunde og bæredygtige, til gavn for boligejerne, samfundet og klimaet.”  

Filmene baserer sig alle på de trykte og kvalitetssikrede energiløsninger fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. De behandler emner som udskiftning af varmekilde, etablering af dampspærre på loft, udskiftning af ruder og installation af ventilationsanlæg. Desuden viser en af filmene, hvordan man laver en komplet energigennemgang af et hus.    

Her kan du se filmene
Filmene kan ses på ByggeriOgEnergi.dk, som er hjemmesiden for Videncenter for energibesparelser i bygninger, der henvender sig til byggebranchen. Desuden kan filmene opleves på Bolius.dk, der er boligejernes videncenter. Kortfilmene kan frit anvendes på andre hjemmesider, eller i relaterede sammenhænge, efter aftale med Energistyrelsen.  

Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger, vil løbende producere flere film, som tager andre energiløsninger i boliger under behandling.  

Videncenter for energibesparelser i bygninger giver gratis vejledning til byggebranchen og kan kontaktes på tlf. 72 20 22 55.  

Yderligere oplysninger: Centerleder Vagn Holk, Videncenter for energibesparelser i bygninger, tlf. 72 20 25 33. Projektleder Asser Simon Chræmmer Jørgensen, Energistyrelsen, tlf. 33 95 58 16, ascj@ens.dk

Se filmene på ByggeriogEnergi.dk

Asser Simon Chræmmer Jørgensen
AC-medarbejder
Tlf.: 33 95 58 16
ascj@ens.dk