Få vores nyheder på mail

Ny dataportal for forsyningssektoren

Nyhed   •   Dec 09, 2020 11:10 CET

Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com

Myndighedernes data på forsyningsområdet samles på fælles udstillingsplatform.

Energistyrelsen lancerer i samarbejde med Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Forsyningstilsynet, Forsyningssekretariatet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet en ny hjemmeside, som via øget digitalisering sammenstiller data om forsyningssektoren fra forskellige myndigheder. Hjemmesiden fungerer som en fælles udstillingsplatform, hvor data fra de forskellige områder af forsyningssektoren udstilles centralt og i et sammenligneligt format. Udstillingsplatformen vil indeholde bearbejdede nøgletal, som er indberettet til brug for økonomisk regulering og teknisk data fra energiproducenttællingen.

Forsyningsdataportalen viser data fra myndighederne på forskellige måder - man vil f.eks. kunne tilgå de rå data, kortvisninger eller en visning med figurer og tal. Portalen er stadig under udvikling. Der vil derfor løbende komme nye data og visualiseringer til.

Formålet med den fælles udstillingsplatform er at øge og forbedre anvendelsen af data i myndighedernes betjening af forsyningssektorerne og skabe større gennemsigtighed i sektoren. Udstilling af relevante data på forsyningsområdet kan desuden være med til at skabe grobund for innovation og nye forretnings­modeller i både den offentlige og den private sektor.

Besøg gerne forsyningsdataportal.dk

Kontakt

Asger Serioli Øland, tlf: 33 92 66 92, e-mail: asld@ens.dk