Få vores nyheder på mail

Ny pulje støtter forsøgsmøller uden for nationale testcentre

Nyhed   •   Nov 02, 2018 13:59 CET

Foto: René Deleuran Mølgaard Andersen, Colourbox

I dag åbner en pulje, der støtter forsøgsmøller, der etableres uden for de to nationale testcentre for store vindmøller ved Østerild og Høvsøre. Puljen er på 10 MW og kan søges allerede fra i dag.

Puljen skal styrke forholdene for forsøgsmøller i Danmark. Indsatsen bidrager til at fastholde Danmarks position som et globalt foregangsland på test og udvikling af vindmøller, der kan sikre den danske vindbranches konkurrencedygtighed til gavn for danske arbejdspladser, eksport og klimaet.

Der er oprettet på 10 MW i 2018 og en pulje på 25 MW i 2019. Midlerne kan søges efter først-til-mølle-princippet. Forsøgsmøller, der opnår tilsagn i 2018, modtager 11 øre/kWh i en 20-årig periode, mens forsøgsmøller, der opnår tilsagn i 2019, modtager et pristillæg svarende til gennemsnittet af de vindende bud i det teknologineutrale udbud for 2018. Indtil videre kan der kun søges om tilsagn i 2018.

Læs mere om kravene til indholdet af ansøgningen, frist for ansøgning mv. i bekendtgørelsen.

Fakta

  • Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti indgik den 26. september 2017 stemmeaftale om ny støttemodel for vind og sol i 2018-2019, herunder en særordning for forsøgsmøller på land.
  • I februar 2018 besluttede parterne at ændre Stemmeaftalen med tilføjelse af en særordning for forsøgsmøller uden for de to nationale testcentre for store vindmøller. Dermed er der aftalt to særordninger for forsøgsmøller på land.

Kontakt

Har du spørgsmål til kravene til ansøgningen, kan du kontakte VE-administrationen på telefon: 70 21 50 74 eller på mail: VE@ens.dk.