Gå til indhold
Billede: Energistyrelsen
Billede: Energistyrelsen

Nyhed -

Udvidet rådgivning skal hjælpe grundbeløbsværker og deres varmekunder

Energistyrelsen har lanceret en ny rådgivningsindsats, som skal yde gratis rådgivning til grundbeløbsværker og deres varmekunder.

Den udvidede rådgivning skal ligesom den tidligere indsats være en hjælpende hånd til grundbeløbsværkerne og deres varmekunder. Rådgivningen er værksspecifik og imødekommer de udfordringer, det enkelte værk og deres varmekunder står overfor. Det er eksterne konsulenter, som Energistyrelsen har fundet via et offentligt EU-udbud i foråret 2020, der står for rådgivningen. Værkerne vil i højere grad end tidligere få hjælp til at realisere eventuelle besparelsespotentialer gennem projektforslag.

Der ydes overordnet rådgivning til:

  • Optimering af bl.a. produktion og transmission, distribution og administration med fokus på at opnå konkurrencedygtige varmepriser og afbøde konsekvenserne af grundbeløbets ophør.
  • Værker, der ønsker en hel eller delvis lukning af værket med fokus på at sikre en kontrolleret lukningsproces.
  • Varmekunder, der grundet en hel eller delvis lukning af den kollektive varmeforsyning skal understøttes i valget af ny varmeforsyning.

Ordningen er frivillig og gratis. Energistyrelsen håber, at mange grundbeløbsværker vil benytte sig af muligheden for at få lavet en grundig gennemgang af værkets situation og muligheder. Det er muligt at læse mere om ordningen på Energistyrelsens hjemmeside. Under ansøgningsvejledningen er det muligt at få et større overblik over de konkrete rådgivningsydelser under indsatsen.

Rådgivningen koordineres af Energistyrelsen, som prioriterer indsatsen og samler informationer med henblik på at skabe et klart overblik over værkernes udfordringer.

Baggrund

Den 29. juni 2018 indgik alle Folketingets partier en ny energiaftale. Med energiaftalen blev der afsat 540 mio. kr. til håndtering af grundbeløbets ophør. Disse fordeler sig på fire indsatser, hvorunder der er afsat 26 mio. kr. til en udvidet rådgivningsindsats til grundbeløbsværkerne og deres varmekunder. 

Læs mere om indsatsen og de resterende tre indsatser.

Kontakt

Skriv til grundbeloeb@ens.dk

Fuldmægtig Jeppe Krogh Skjølstrup, jeks@ens.dk, 33 92 67 94

Fuldmægtig Sidsel Skov Birkbak, ssb@ens.dk, 33 92 76 19

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Ture Falbe-Hansen

Ture Falbe-Hansen

Pressekontakt Pressechef Energistyrelsen +45 25 13 78 46
Morten Christensen

Morten Christensen

Pressekontakt Teamleder Energistyrelsen +45 33 92 68 58

Relaterede nyheder