Få vores nyheder på mail

Energistyrelsen åbner forsøgsordning for havvindteknologi

Pressemeddelelse   •   Jul 21, 2015 02:00 CEST

Energistyrelsen indkalder ansøgninger til en særlig forsøgsordning på 50 MW for ny havvindteknologi. Fristen for at søge er 15. oktober, og de første tilsagn forventes tildelt inden årets udgang.

Energistyrelsen åbner for ansøgninger til en forsøgsordning på 50 MW til udvikling af ny havvindteknologi. Forsøgsordningen, der er aftalt i et delforlig til energiaftalen fra 2012, skal bidrage målrettet til teknologiudviklingen på markedet, som i disse år har stort fokus på at reducere omkostningerne.

De første tilsagn forventes at blive tildelt af Energistyrelsen inden årets udgang. Kompetencen til at udmønte og afgøre fordelingen af puljen er delegeret til Energistyrelsen. Som en del af bedømmelsen af ansøgningerne vil Energistyrelsen basere sig på evalueringer af uafhængige eksperter.

Projekterne vil blive bedømt på deres udviklingspotentiale og muligheden for, at de vil føre til reelle omkostningsreduktioner i markedet. Projekter, som vurderes at have den samlet set største effekt på mulighederne for at reducere omkostningerne til havvindmølleparker, vil få tildelt støtten.

Se mere information om indkaldelsen og andet relevant baggrundsmateriale på forsøgsordningens hjemmeside

Fakta

Forsøgsordningen blev i november 2012 aftalt i et delforlig under Energiaftalen om de kystnære havvindmøller. Partierne bag aftalen er: Venstre, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Konservative.

De havvindmøller, der etableres under ordningen, får en fast afregning på 70 øre/kWh i en periode svarende til 50.000 fuldlasttimer.

Puljen blev i foråret 2013 implementeret i VE-loven, og i december 2014 modtog Energistyrelsen statsstøttegodkendelsen fra EU-Kommissionen. 

Benoît Bizet
Specialkonsulent
Center for Energiressourcer
Tlf.: 33 92 66 42
bbi@ens.dk

Mikkel Svane-Petersen
Chef for kommunikation
Center for Organisation
Tlf.: 33 92 66 43
MSPE@ens.dk