Få vores nyheder på mail

Energistyrelsen modtager delegation fra Ukraine i dag

Pressemeddelelse   •   Apr 21, 2015 02:00 CEST

OECD har inviteret beslutningstagere fra Ukraine til Energistyrelsen for at drøfte Danmarks erfaringer indenfor vedvarende energi og energieffektiviseringer. De vil høre om de danske erfaringer og diskutere udfordringer og muligheder i implementeringen af reformprocesser med fokus på vedvarende energi og energieffektivisering.

 12 repræsentanter fra den ukrainske energiadministration samles i dag i Energistyrelsen som led i den tredje fase af OECD-projektet “Sector Competitiveness Strategy for Ukraine”. OECD startedeprojektet i 2009 for at støtte den ukrainske regerings tilrettelægning af reformer, som skal udfolde landets økonomiske potentiale i udvalgte sektorer. Projektet faciliteres af et koordinationsråd, som ledes af ministeren for økonomisk udvikling og handel i Ukraine. 

Besøget har 4 vigtige hovedområder:

  • Præsentation af den danske energimodel, herunder vedvarende energi og energieffektiviseringer som best practice-eksempel
  • Udvikling af Ukraines kompetencer indenfor know-how og beslutningsprocesser
  • Styrkelse af de institutionelle kompetencer som led i en reform proces i Ukraine
  • Drøftelse af vigtigheden af en dialog mellem den private og den offentlige sektor i reform arbejdet.

Det tre dage lange besøg vil bl.a. fungere som en platform for videndeling og erfaringsudveksling mellem deltagerne fra OECD, Ukraine og danske myndigheder. Energistyrelsen vil bl.a. sætte fokus på danske erfaringer på vedvarende energi og bygningseffektivisering. Under besøget vil den ukrainske delegation besøge Borup Varmeværk, DTI´s Green Lab for Energy Efficient Buldings samt Schneider Electric´s ESCO-projekt i Ballerup. Besøget indgår i øvrigt i det bredere energisamarbejde, som er under etablering mellem Danmark og Ukraine.

Pressemeddelelse: Energistyrelsen skal hjælpe Ukraine til mere effektivt energisystem, Energistyrelsens globale samarbejde

Anton Beck
Kontorchef
Center for Global Rådgivning og Forhandling
Tlf.: 29 62 39 96
anb@ens.dk