Få vores nyheder på mail

Energistyrelsens nye guide til bedre mobil- og bredbåndsdækning

Pressemeddelelse   •   Nov 26, 2015 00:00 CET

Der er stigende efterspørgsel i kommunerne på god mobil- og bredbåndsdækning. I dag bliver den nye, digitale mobil- og bredbåndsguide lanceret. I guiden kan du læse om, hvad du kan gøre for at forbedre dækningen dér, hvor du bor. Du kan også tilmelde dig en af fire workshops, som Energistyrelsen afholder om emnet.

Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark har hver dag stor betydning for borgere og virksomheder. Det kan fx være, når skoleopgaverne skal uploades til skolens intranet hjemmefra, eller når elektrikeren skal bestille materialer ude fra kundens bopæl.

Mobil- og bredbåndsguiden, som er udviklet af Energistyrelsen i samarbejde med KL, giver overblik over dine muligheder for at skabe bedre dækning dér, hvor du bor. Guiden indeholder konkrete, detaljerede vejledninger og eksempler på det, du bør tage stilling til i arbejdet med mobil- og bredbåndsdækningen.
Du kan fx finde information om, hvordan du kan samle opbakning blandt dine naboer til et lokalt udrulningsprojekt, og du kan læse om kommunernes mulighed for at lægge såkaldte tomrør i jorden, når der fx renoveres cykelstier – tomrør, som bredbåndsselskaberne kan benytte og dermed spare penge ved ikke selv at skulle grave, ligesom borgerne slipper for generne ved at undgå få cykelstien gravet op igen.

Arbejdet med at producere guiden har stået på siden februar, hvor der blev indgået aftale om vækstplan for digitalisering i Danmark. Vicedirektør i Energistyrelsen, Stig Uffe Pedersen, glæder sig over at kunne bidrage med et nyttigt værktøj til de danske kommuner, borgere og virksomheder:

God mobil- og bredbåndsdækning står højt på dagsordenen i mange kommuner, som oplever en stigende efterspørgsel på god dækning fra borgere og virksomheder. Jeg håber derfor, at mange vil få glæde af guiden.

Du finder ’Guide til bedre mobil- og bredbåndsdækning’ her.

Fire workshops
Energistyrelsen og KL vil i december komme rundt i landet og afholde workshops for kommuner og lokale interessenter i alle regionerne. I Energistyrelsen, som efter folketingsvalget i år overtog ansvaret for mobil- og bredbåndsområdet, mener Stig Uffe Pedersen, at god dækning kan være med til at udvikle lokalområder yderligere og håber på et godt fremmøde:

”En god dækning kan være en forudsætning for at tiltrække nye borgere i lokalområderne og give mulighed for etablering af virksomheder. Jeg håber derfor, at mange vil benytte sig af muligheden for at høre mere om, hvad man kan gøre for at styrke dækningen,” siger Stig Uffe Pedersen.

På workshoppen vil Energistyrelsen fortælle om mulighederne for at styrke mobil- og bredbåndsdækningen lokalt, og deltagerne vil få mulighed for at dele erfaringer med hinanden. Læs mere og tilmeld dig en af de fire workshops her (UDLØBET).

Christina Juhl Nielsen, Fuldmægtig, Tlf.: 3392 7575, CJN@ens.dk,

Mikkel Svane-Petersen, Chef for kommunikation, Center for Organisation og Kommunikation, Tlf.: 33 92 66 43, MSPE@ens.dk