Få vores nyheder på mail

Er dit sommerhus klar til den danske sommer?

Pressemeddelelse   •   Jun 01, 2018 13:01 CEST

Maj måned har været rekord varm, men dansk sommer er ikke altid ensbetydende med sol og varme temperaturer. Derfor foregår mange sommerdage inden døre. Vil du gerne sikre dig et varmt og tørt sommerhus på de kølige og regnfulde sommerdage? Så er det en god idé at se på, om dit sommerhus trænger til en ny varmeform, energiruder eller andre energiforbedringer. Det kan både give et bedre indeklima og en lavere varmeregning.

Skift til en varmepumpe

Er det ofte koldt og fugtigt i sommerhuset? Så kan du overveje at skifte varmeform. Erstatter du eksempelvis sommerhusets el-radiatorer med en varmepumpe, får du både et bedre indeklima og et mindre elforbrug. Ved hjælp af et GSM-system kan du desuden tænde varmepumpen hjemmefra. På den måde er du sikker på at ankomme til et tørt og opvarmet sommerhus.

På varmepumpelisten finder du varmepumper, der overholder alle lovkrav og er testet på et uafhængigt testlaboratorium.

Se varmepumpelisten på SparEnergi.dk.

Skift termoruderne ud med energiruder

Er vinduerne i dit sommerhus af ældre dato, så kan du overveje at indsætte energiruder – det er næsten lige så energieffektivt som helt nye energivinduer. Energiruder holder ca. dobbelt så godt på varmen som almindelige termoruder. Skal I have helt nye vinduer, så vælg A-mærkede.

Se, hvad du kan spare ved at indsætte energiruder på SparEnergi.dk.

Hvis du suppler med brændeovn

Hvis du varmer sommerhuset op med elvarme, supplerer du måske med brændeovn på de kølige sommerdage. Er brændeovnen gammel, bør du skifte den ud med en ny svanemærket model. Den udnytter brændets energiindhold med mindst 73 %

Korrekt fyring og en god brændeovn har stor betydning for, hvor meget ovnen påvirker miljøet. Derfor anbefaler Miljøstyrelsen følgende:

  • Brug rent og tørt træ
  • Sørg for rigeligt luft til brændingen
  • Fyr lidt ad gangen
  • Tjek røgen – den skal være næsten usynlig

Se mange flere tips og tricks til at spare på energien i sommerhuset på SparEnergi.dk.

Energistyrelsen arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand og telekommunikation samt håndtering af affald.

Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen er ansvarlig for, at den danske energi- og forsyningslovgivning understøtter den ønskede udvikling og gennemfører til brug herfor løbende analyser og vurderinger af udviklingen nationalt og internationalt.

Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi-, og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.