Få vores nyheder på mail

Nemmere at udnytte data om bredbåndsdækning

Pressemeddelelse   •   Okt 19, 2018 06:00 CEST

Energistyrelsen har udviklet en ny funktion på Tjekditnet.dk, der giver brugerne af hjemmesiden nye muligheder for at anvende data om bredbåndsdækningen. Den kan blandt andet bruges på boligportaler, så boligkøbere får information om bredbåndsdækningen sammen med andre relevante boligoplysninger.

På Tjekditnet.dk er det muligt for forbrugere, virksomheder og offentlige myndigheder at finde oplysninger om bredbånds- og mobildækningen i Danmark. Hjemmesiden er den eneste i Danmark, hvor alle informationer omkring bredbåndsdækning samles et sted. Allerede fra lanceringen af Tjekditnet.dk i 2015 har det været et ønske fra virksomheder at få adgang til de data, som hjemmesiden bygger på, så de kan implementere informationerne fra Tjekditnet.dk i deres eget it-miljø.

Energistyrelsen har været i dialog med flere virksomheder omkring mulige løsninger og er nu klar med en ny funktion, som muliggør en ny anvendelse af data.

Jeg er glad for, at Tjekditnet.dk kan tilbyde virksomheder adgang til nye funktioner, som gør det muligt for virksomheder at bringe informationer om bredbåndsbåndsdækning på deres egen hjemmeside”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

”Adgang til en god bredbåndsforbindelse betyder meget for danskerne, og med den nye funktion bliver det nemmere for eksempelvis boligportaler at give boligkøbere overblik over bredbåndsdækningen ved deres drømmehus på linje med andre relevante boliginformationer”, fortsætter energi-, forsynings- og klimaministeren.

Om den nye funktion på Tjekditnet.dk

Funktionen er en såkaldt API-funktion, hvor eksempelvis en virksomhed kan vise Tjekditnet.dk’s informationer om bredbåndsdækning på virksomhedens egen hjemmeside.

På Tjekditnet.dk er det muligt at søge efter, hvilke muligheder for fastnetbredbånd, der er tilgængelige på en adresse samt hvilke hastigheder, der udbydes. Det er resultaterne af disse adressesøgninger, som eksempelvis virksomheder nu kan implementere på deres egen hjemmeside eller andre steder i virksomhedernes it-miljø.

Tjekditnet.dk er det muligt at læse mere om, hvordan man kommer i gang med at anvende funktionen.

Kontakt

Specialkonsulent Hans Teglhus Møller, 33 92 75 85, htm@ens.dk

Energistyrelsen arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand og telekommunikation samt håndtering af affald.

Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen er ansvarlig for, at den danske energi- og forsyningslovgivning understøtter den ønskede udvikling og gennemfører til brug herfor løbende analyser og vurderinger af udviklingen nationalt og internationalt.

Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi-, og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.