Få vores nyheder på mail

Ny bygningsguide giver boligejere overblik over energiforbedringer

Pressemeddelelse   •   Maj 23, 2016 23:57 CEST

Med Bygningsguiden samler Energistyrelsen nu viden om de mest almindelige hustyper i Danmark – så boligejere og professionelle kan få overblik over, hvordan man får en bolig, der både er energieffektiv, tidssvarende og med et godt indeklima.

Hvad er de mest almindelige energiforbedringer i min murermestervilla? Hvilket energimærke kan jeg forvente, at mit parcelhus fra 1960 har? Og hvilken løsning skal jeg vælge, når min funkisvilla trænger til nye vinduer?

Bygningsguiden giver svar på disse spørgsmål og mange flere for de 15 mest almindelige hustyper i Danmark.

”Vi har gjort det nemmere for boligejere at finde relevant og nyttig information, så de ikke skal lede flere forskellige steder, når de vil forbedre deres bolig. Vi håber, at Bygningsguiden vil hjælpe flere i gang og i mål med deres energirenovering”, siger Henrik Andersen, kontorchef i Energistyrelsen.

Opdateret viden samlet på ét sted gør livet nemmere for boligejerne

Bygningsguiden indeholder bl.a. generel viden om bæredygtig renovering, indeklima og sundhed, klimasikring og det gode forløb i en energirenoveringsproces.

For hver af de 15 hustyper får man desuden specifik viden om husets arkitektur og typiske energiforbrug. Og man får gode råd til, hvordan man bedst vedligeholder og energiforbedrer husets klimaskærm og varmeinstallationer, samtidig med at man bevarer huset særlige præg og arkitektur.

”Bygningsguidens fokus på energiforbedringer er særlig vigtigt, da vi gerne vil gøre boligejerne opmærksomme på, hvordan de kan energirenovere og dermed spare energi og penge. Nu har vi et værktøj, hvor man som boligejer kan finde opdateret viden om præcis den hustype, man bor i”, siger Henrik Andersen.

Besøg Bygningsguiden på SparEnergi.dk/bygningsguiden

Bygningsguiden er udviklet af Energistyrelsen i samarbejde med en lang række offentlige og private organisationer inden for bygge- og energiområdet.

Energistyrelsen har ansvaret for hele kæden af opgaver knyttet til energiproduktion og forsyning, transport og forbrug af energi, herunder energieffektivisering og -besparelser samt nationale CO2-mål og indsats til begrænsning af udledningen af drivhusgasser.

Vi har desuden ansvaret for brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Vi er ca. 400 beskæftiget i Energistyrelsen.