Få vores nyheder på mail

Rekordstor interesse for oliejagt i Nordsøen

Pressemeddelelse   •   Okt 20, 2014 02:00 CEST

Pressemeddelelse:

Energistyrelsen har modtaget 25 ansøgninger i 7. udbudsrunde fra olieselskaber, der vil søge efter olie og gas i Nordsøen. Det er flere ansøgninger end i de tidligere runder, der har været afholdt. Flere af selskaberne har ikke tidligere haft tilladelse i Danmark.

Fristen for ansøgninger til nye tilladelser i 7. udbudsrunde for efterforskning og indvinding af olie og gas udløb i dag kl. 12, og Energistyrelsen har modtaget 25 ansøgninger. 15 olieselskaber er involveret i ansøgningerne, hvoraf flere selskaber ikke tidligere har haft koncession i Danmark. Til sammenligning modtog Energistyrelsen 17 ansøgninger i 6. udbudsrunde.

”Jeg er meget tilfreds med antallet af ansøgninger i udbudsrunden, der bekræfter, at der fortsat er tiltro til, at der kan gøres interessante fund i det danske område. Det er positivt, for dermed kan vi opretholde et stabilt efterforskningsmiljø og investeringer i højt specialiserede arbejdspladser i Danmark. Jeg ser frem til, at de kommende tilladelser vil føre til nye kommercielle fund, som kan sikre samfundet de størst mulige indtægter fra Nordsøen”, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

7. udbudsrunde blev åbnet 24. april i år. De udbudte områder omfatter dels alle ikke-koncessionsbelagte områder i Centralgraven, hvor hovedparten af de danske felter hidtil er fundet, og dels områder længere mod øst, hvor der også er gjort oliefund i 6. udbuds­runde.

Energistyrelsen vil i den kommende tid gennemgå ansøgningerne, og tilladelserne forventes udstedt i begyndelsen af 2015. Inden tilladelserne gives, skal klima-, energi- og bygningsministeren efter reglerne i undergrundsloven forelægge en redegørelse for Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg om, hvilke koncessioner der agtes udstedt.

For at sikre den bedst mulige udnyttelse af de danske olie- og gasfelter fremadrettet, vil Energistyrelsen fremover afholde regelmæssige udbudsrunder. Det er planen at igangsætte nye runder cirka et år efter afslutningen af den foregående. 8. udbudsrunde forventes dermed igangsat medio 2016.

Se oversigten over de selskaber, der deltager i ansøgningerne.

Nærmere oplysninger:

Kontorchef Jens Skov-Spilling, tlf: 33 92 75 73, mobil: 25 37 88 93, email: jsk@ens.dk

Pressechef Ture Falbe-Hansen, tlf: 33 92 68 56, mobil: 25 13 78 46, email: tfh@ens.dk

Oversigt over selskaber i ansøgningerne, Kort over 7. udbudsrunde

Jens Skov-Spilling
Kontorchef
Center for Energiressourcer
Tlf.: 25 37 88 93
jsk@ens.dk
 

Ture Falbe-Hansen
Pressechef
Center for Organisation
Tlf.: 25 13 78 46
tfh@ens.dk