Få vores nyheder på mail

Undersøgelse: Brugerne er glade for SparEnergi.dk

Pressemeddelelse   •   Mar 03, 2016 00:00 CET

Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk er netop blevet evalueret, og resultatet viser, at initiativet bidrager positivt til at fremme energibesparelser.

Hjemmesiden SparEnergi.dk fungerer godt og fremmer energibesparelser i Danmark. Det er konklusionen af en netop afsluttet evaluering.

I evalueringen, som er foretaget af Epinion, står blandt andet, at ”hjemmesiden vurderes blandt de eksisterende og potentielle brugere overordnet at have relevant indhold af høj kvalitet. Den største udfordring i forhold til SparEnergi.dk på nuværende tidspunkt er således at udbrede kendskabet til og brugen af hjemmesiden for, at potentialet for effekt udløses i endnu højere grad end i dag.”

På rette vej
I Energistyrelsen er der tilfredshed med resultatet af evalueringen:

”Det er vigtigt, at borgerne og virksomhederne har adgang til uvildige oplysninger om, hvad der kan gøres for at spare energi, så de kan træffe beslutning om renovering af boligen eller indkøb af nye apparater på et oplyst grundlag. Det er derfor tilfredsstillende, at evalueringen af SparEnergi.dk viser, at vi er på rette vej med hjemmesiden. Vi vil nu studere evalueringen nærmere og bruge resultaterne i den videre udvikling af hjemmesiden,” siger kontorchef i Energistyrelsen Henrik Andersen.

På baggrund af evalueringen planlægges der nu et informationsinitiativ for at sikre, at flere danskere får glæde af de gode råd og vejledninger på siden.

Baggrund
I 2012 overtog Energistyrelsen, efter nedlæggelsen af Center for Energibesparelser, centerets hjemmeside - nu SparEnergi.dk. Hjemmesidens målgruppe er borgere, offentlige institutioner og virksomheder. Formålet med siden er at give uvildige oplysninger om mulighederne for at gennemføre energibesparelser, og den udgør en vigtig del af den samlede indsats for at fremme energibesparelser i Danmark.

Læs "Evaluering af SparEnergi.dk"

Evaluering af SparEnergi (hovedrapport), Evaluering af SparEnergi - private husstande (delrapport), Evaluering af SparEnergi - private og offentlige virksomheder (delrapport)